“A form of camping involving accommodation and facilities more luxurious than those associated with traditional camping”
Segons els experts el Glamping serà un dels corrents del sector allotjament de moda en els propers anys a casa nostra. Però, tenim tots clar que és el Glàmping?
En els darrers mesos he tingut el plaer de parlar amb dues empreses que volen implantar el glàmping en el nostre territori i he intentat buscar un parell de definicions en publicacions contrastades.
Després d’aquest petit estudi arribo a la conclusió que el nostre glàmping és molt diferent del que es viu, es demanda i es ven a molt altres territoris. Segurament la gran diferència del concepte radica en aquest mateix territori.
Segons el diccionari de la Universitat d’Oxford, el glàmping és una modalitat de càmping que implica allotjament i serveis més luxosos que en el càmping “tradicional”. D’acord amb els usuaris britànics, el glàmping és una modalitat d’allotjament en contacte directe amb la natura on tots els serveis i maneres de fer són respectuosos amb el mateix territori, sense la necessitat de tenir massa luxes. De fet moltes de les unitats d’acampades de glàmping no tenen servei elèctric, ni cuina, ni lavabos inclosos dins la mateixa unitat. I per últim, en el que sí coincideixen usuaris, fabricants i docents experts, és en les ubicacions de les unitats d’acampada de glàmping. Les “cabanes” no poden estar una al costat de l’altra, gairebé no s’haurien de poder veure d’una a l’altra.
Analitzada tota aquesta informació, des de Turisme Proactiu fem el següent raonament; creieu que els establiments de càmping de casa nostra poden oferir, o podem parlar de glàmping? Tenir i oferir unitats d’acampada sense els serveis d’un bungalow , però al mateix preu, és viable? Ubicar dues o tres cabanes per cada hectàrea de terreny és factible? Així i tot, crec molt positiu que dues grans empreses britàniques del sector, s’hagin fixat en el nostre territori per desenvolupar el glàmping. Si es vol un allotjament d’acampada amb glamour, enlloc millor com a la costa Brava i el Pirineu de Girona per gaudir d’uns serveis de primera amb un entorn incomparable.
Però cal fer-nos aquesta reflexió; el que estem venent és realment un producte de glàmping o fem servir el glàmping per vendre un producte?